بحث هذه المدونة الإلكترونية
skip to main |
skip to sidebar
فتة سجق شرقى
المقادير
- 500 جرام سجق ضانى مقطع صغير
- 2½ كوب ارز مصرى
- 4 ملعقة كبيرة معجون طماطم
- 1 طماطم مفروم بدون قشر
- 1 بصل مفروم
- 1 فلفل اخضر مفروم
- 1 ملعقة كبيرة بقدونس مفروم
- 4 فصوص حبهان
- ورق لورى
- 2 كوب عصير طماطم
- 1 ملعقة كبيرة خل ابيض
- 2 فص ثوم
- ملح وفلفل
- جوزة الطيب
- 3 كوب ماء
- 1/2 كوب لوزمحمص
- 1/4 كوب صنوبر محمص
- 2 كوب عيش شامى مكعبات
- زيت
طريقة التحضير
فتة سجق شرقى
- قومى بتحمير العيش فى الزيت و اتركيه جانبا
- قومى برفع الخبز و ضعى مكانه السجق
- ضيفى اليه الثوم ثم عصير الطماطم و معجون الطماطنم مع التقليب المستمر
- ضيفى الخل و اتركيه لينضج لبضع دقائق
- ضيفى ملح وفلفل مع جوزة الطيب و اتركيه لمدة 5 دقائق
- يرفع من على النار ثم ضيفى مكانه البصل مع الطماطم المفروم
- ضيفى ملعقة من معجون الطماطم مع الفلفل الاخضر
- ضيفى اللورى و الحبهان و استمرى فى الطهى حتى تظهر رائحة التوابل
- ضيفى الماء و اتركيه ليغلى
- ضيفى الارز مع البقدونس و اتركيه حتى ينضج لمدة 20 دقيقة
- قومى برص الخبز المحمص ثم ضعى عليه صوص الطماطم
- ضعى الارز و عليه السجق وباقى الصوص و يزين باللوز و الصنوبر و يقدم بالهنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق