بحث هذه المدونة الإلكترونية

فتة سجق شرقى

فتة سجق شرقى




المقادير

  • 500 جرام سجق ضانى مقطع صغير
  • 2½ كوب ارز مصرى
  • 4 ملعقة كبيرة معجون طماطم
  • 1 طماطم مفروم بدون قشر
  • 1 بصل مفروم
  • 1 فلفل اخضر مفروم
  • 1 ملعقة كبيرة بقدونس مفروم
  • 4 فصوص حبهان
  • ورق لورى
  • 2 كوب عصير طماطم
  • 1 ملعقة كبيرة خل ابيض
  • 2 فص ثوم
  • ملح وفلفل
  • جوزة الطيب
  • 3 كوب ماء
  • 1/2 كوب لوزمحمص
  • 1/4 كوب صنوبر محمص
  • 2 كوب عيش شامى مكعبات
  • زيت
  • طريقة التحضير

    فتة سجق شرقى
  • قومى بتحمير العيش فى الزيت و اتركيه جانبا
  • قومى برفع الخبز و ضعى مكانه السجق
  • ضيفى اليه الثوم ثم عصير الطماطم و معجون الطماطنم مع التقليب المستمر
  • ضيفى الخل و اتركيه لينضج لبضع دقائق
  • ضيفى ملح وفلفل مع جوزة الطيب و اتركيه لمدة 5 دقائق
  • يرفع من على النار ثم ضيفى مكانه البصل مع الطماطم المفروم
  • ضيفى ملعقة من معجون الطماطم مع الفلفل الاخضر
  • ضيفى اللورى و الحبهان و استمرى فى الطهى حتى تظهر رائحة التوابل
  • ضيفى الماء و اتركيه ليغلى
  • ضيفى الارز مع البقدونس و اتركيه حتى ينضج لمدة 20 دقيقة
  • قومى برص الخبز المحمص ثم ضعى عليه صوص الطماطم
  • ضعى الارز و عليه السجق وباقى الصوص و يزين باللوز و الصنوبر و يقدم بالهنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

 

المشاركات الشائعة

Menu :

كن معجباً بالمدونة